Register Now

Register Now

  • Warsztaty z kiszenia będą spotkaniem, na którym zdobędziecie informacje dotyczące fermentacji żywności. Prowadzący opowiedzą szerzej o samym zjawisku, jego różnorodności i powszechności we wszechświecie oraz dobroczynnym wpływie kiszonek na zdrowie człowieka.

    Wspólnie zrobimy Kimchi, kiszone jajka i zakwas gryczany, które uczestniczki i uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.

    Warsztaty poprowadzą:
    Jarosław Czyszczon – „Mówią o mnie „kiszonkowy ekspert”, a ja po prostu kiszę więcej niż przeciętny człowiek. Daleko mi jeszcze do wyczynów naszych babć, dziadków i ciotek, którzy kapustę napychali do ogromnych beczek i wspólnie ugniatali ją nogami. Uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem rowerowym zapaleńcem. Zajmuję się krawiectwem i stolarstwem. Aktywnie włączam się w ochronę środowiska”.

    Patrycja Stefanek – „Jestem performerką, improwizatorką, działaczką społeczną i aktywistką klimatyczną. Działam w grupie Vegenius, prowadząc warsztaty z dziećmi i dorosłymi. Od kilku lat specjalizuję się w zdrowym odżywianiu i dzielę się swoją wiedzą na temat kiszenia warzyw, owoców i chleba”.

    Koszt: 10 zł/osoba.

Więcej wydarzeń

#20latDorożkarni: Gdzie jesteś?- spektakl Teatru Fiakier

31/10/2021 - 31/10/2021

fanpage Dorożkarni na Facebooku

MIX z KOMIKSEM - finał projektu

24/10/2021 - 24/10/2021

Dorożkarnia

Fotospacery na Siekierkach

23/10/2021 - 23/10/2021

Dorożkarnia

BEST OFF FESTIWAL

22/10/2021 - 22/10/2021

Kino Luna