Register Now

Register Now

  • Dorożkarnia zaprasza do udziału w kolejnych warsztatach w cyklu ZIELONE ŚCIEŻKI SIEKIEREK.

    Jeszcze niedawno kiszonki na polskich stołach reprezentowały ogórki i kapusta. Dziś kisimy na potęgę warzywa i owoce, bo kiszonki to najprostszy i najtańszy domowy sposób na poprawę odporności.

    Na naszych warsztatach zrobicie:

    – kimchi w wersji polskiej

    – zakwas buraczany

    – kiszone ziemniaki.

    A jeśli czasu nam wystarczy dowiecie się jeszcze, jak zrobić szybki zakwas chlebowy z kaszy gryczanej (np. na naleśniki lub chlebek ) i wegański serek ze słonecznika.

    Warsztaty poprowadzi Jarosław Czyszczon.

    Termin: 23 września, godz. 10.00
    Cena: 10 zł/osoba
    Dochód z warsztatów zostanie przeznaczony na stypendia dla dzieci.

    ZAPISZ SIĘ!

Content | Menu | Access panel